Mixmotor.Eu: predstavenie BMW G 310 GS A TFT displej

MIXMOTOR.EU: PREDSTAVENIE BMW G 310 GS A TFT DISPLEJ

Dňa 19.10. sa uskutočnilo v priestoroch MD-Bavaria Žilina malé veľké predstavenie známych vecí z internetu. Ale vždy je lepšie slintať nad reálnym modelom, ako sa pozerať na fotky a tak sme si odskočili aj my.

článok prevzatý zo stránky: mixmotor.eu

MD-Bavaria Žilina, káva, dezert, motorky

Po chvíľke čakania, spríjemneného kávičkou a dezertom z  luxusného baru MD-Bavaria Žilina, vrava utíšila a všetci sa začali sústrediť na odkrytie nového modelu BMW G 310 GS a nového TFT displeja na BMW R 1200 GS. Okrem zástupcu BMW Motorrad a riaditeľa dealerskej pobočky BMW Motorrad za MD-Bavaria Žilina, ktorí stiahli plachty z oboch motocyklov, sa na prezentovaní noviniek aktívne spolupodielali aj špecialisti zo žilinskej pobočky. Núdza o bohaté informácie nebola a tak prinášame aj vám v skratke pár vecí, ktoré by ste si mohli zopakovať, poprípade vám unikli.

BMW G 310 GS

S týmto motocyklom síce BMW Motorrad nevstúpilo do sveta maloobjemových motocyklov, ale je to prvé najmenšie GS. Ako sa môžete dočítať v tomto podrobnom článku, jednovalcový motor je určený hlavne na krátke trasy. Údajne má byť malé GS určené do mestskej džungle, ale podľa nášho skromného názoru bude GS sprevádzať mladých jazdcov s obmedzeným vodičským preukazom na ceste za novými skúsenosťami. Dizajn jednoznačne podčiarkujú krivky veľkého GS-ka a dodávajú “malej” motorke správnu šťavu.

Za málo peňazí veľa muziky

Teraz dokáže BMW na svojom 6,5 palcovom farebnom displeji zobraziť aj veci z telefónu. Farebným TFT displejom totiž majiteľ získava aj tzv. systém BMW Connectivity, ktorý sa dokáže cez Bluethoot spárovať s telefónom. Jazdec tak má prístup ku šípkovej navigácii (bez grafiky mapy) ku cieľu, ku adresáru s číslami a teda ku telefonovaniu a ku médiám. Zvuk médií z mobilu môže BMW Connectivity preniesť do dvoch prilieb, resp. komunikačných zariadení. Zvuk telefónneho hovoru prenáša systém iba do jazdcovej prilby. TFT spolu so zabudovaným BMW Connectivity stojí navyše 600€, čo je v tomto prípade zaiste atraktívna cena.

Vyskúšať je lepšie ako počúvať

Najlepšie prišlo na koniec, kedy sme si mohli na motorky posadať a vyskúšať si niektoré funkcie na živo. Malé GS na prvý posed sadne dobre útlejším osobám, ktoré nemajú skúsenosti s veľkými motorkami. Naproti tomu na veľkom GS bolo sedenie na inej úrovni, ale podstatnejší bol na ňom aktuálne spomínaný TFT displej. S ním pribudol ďalší ovládač na ľavej strane riadidiel pre prepínanie sa hore a dole. Na zvyšné ovládanie je určené multifunkčné otočné koliesko (pôvodne známe pre ovládanie prídavnej navigácie).

BMW K 1600 B. Čerešnička a showroome