Nová R nineT /5

Model BMW R nineT /5 bol vyrobený k 50. výročiu a ako pocta legendárnej sérii /5 z konca 60. a začiatku 70. rokov.

 

V roku 1969 BMW Motorrad predstavil modelovú radu /5, ktorá mala veľký úspech vďaka jej inovatívnemu dizajnu, spolu s novými technológiami. Vzhľad a duša modelu /5 presne zachytil ducha doby, kedy sa transformovala motorkárska scéna a model mal dobré predaje hneď od spustenia predaja. Motocykle rady /5 boli prvými motocyklami, ktoré sa vyrobili v továrni v Berlíne-Spandau. Celá výroba motocyklov bola premiestnená z Mníchova do Berlína v roku 1969, čo znamená že rok 2019 je dvojitým výročím: 50 rokov rady /5 a 50 rokov Berlínskej továrne.

 
 
 
 

HISTÓRIA.

„Wunderbike“ je slogan z roku 1969, ktorý naznačuje nové ponímanie jazdy na motorke. Pred 50 rokmi, BMW Motorrad predstavilo nový spôsob jazdy na dvoch kolesách: športový charakter modelov /5, dizajn a prestíž začínali byť čoraz viac dôležité. Obraz „moderného jazdca“ bol ovplyvnený ikonami, ako Gunter Sachs a Brigitte Bardot. Zmena imidžu z monotónneho a funkcionalistického vozidla na podmanivý, životný štýl reflektujúci motocykel ohromne zvýšil predaje a pomohol BMW Motorrad prečkať turbulentné časy.

 
 
 
 
 

BERLÍNSKA TOVÁREŇ.

Ako výsledok zvyšujúcej sa produkcie automobilov v polovici 60-tych rokov v Mníchovskej továrni, produkcia motocyklov bola presunutá do Berlína. S vysoko kvalifikovanými pracovníkmi a dobrou infraštruktúrou, Berlín bola jasná voľba pre výrobu úplne novej rady /5. So 400 pracovníkmi a s dennou produkciou 30 motocyklov, nová Berlínska továreň začala písať príbeh úspechu. Posilnený úspechom modelov /5, produkcia v Berlíne bola do začiatku roku 1970 rapídne zvýšená. Už v roku 1970 zišlo z výrobnej linky spolu 68.956 modelov /5.

 
 
 
 
 

HISTÓRIA R75 /5.

DIZAJN

 

• Po prvý krát v ponuke rôzne farebné prevedenia (3 sériové farby a 4 voliteľné)
• Palivová nádrž v dvoch prevedeniach (klasická a väčšia s objemom 24l)

TECHNOLÓGIA

• Žiadny facelift, ale od základu vývoj nového motocykla
• R 75/5 bol vrcholovým modelom radu /5 a prvé BMW vybavené stálo-tlakými karburátormi Bing
• Klzné ložiská na kľukovom hriadeli namiesto valivých ložísk
• Elektrický štartér
• Ponuka širokého portfólia doplnkov a vybavenia

 
 
 
 
 
 
 

NOVÁ BMW R nineT /5.

Model R nineT /5 ukazuje ako vyzerá retro dizajn, ktorý nie je včerajší. Štýlové detaily predstavujú ďalšie prvky, ktoré dopĺňajú charakteristický vzhľad rodiny modelov R nineT. Vysoko kvalitné lakovanie s dymovým efektom, vidlica so striebornými klzákmi a čiernymi manžetami, sedadlo, spolu s ozdobným chrómom a ozdobným pásikom z bielej kože a každý ďalší dizajnový prvok vyberaný starostlivo a s ohľadom na minulosť, jasne dokazuje: Dizajn modelu R nineT /5 je klasický. Nie je umelý alebo trendový, znamená lásku k motocyklom a životnému štýlu začiatku 70. rokov.

 
 

MOTOR.

Výkonný vzduchom chladený, dvojvalcový motor s protibežnými piestami BMW R nineT /5 so zdvihovým objemom 1170 cm³ a výkonom 81 kW (110 k) pre vysoko dynamický nástup výkonu aj pri nízkych otáčkach. Vďaka štandardne dodávanému systému BMW Motorrad ABS, automatickému ovládaniu stability ASC a vyhrievaným rukovätiam, ktoré sú tiež súčasťou štandardnej výbavy, máš túto dynamiku vždy bezpečne pod kontrolou. S podporou moderných technológií pokračuje model R nineT /5 v myšlienkach individuality a slobody, ktoré sa zrodili v 70. rokoch.

 
 

NÁŠ PREDAJNÝ TÍM

Pre viac informácii nás neváhajte kontaktovať.

 

Miroslav Babčan
Predajca
mobil: 0945 456 332
babcan.motorrad@md-bavaria.sk

Miroslava Lajčiaková
Asistentka
mobil: 0945 454 332
recepcia.motorrad@md-bavaria.sk

Tomáš Bielik
Manažér oddelenia
mobil: 0945 455 332
bielik.motorrad@md-bavaria.sk